Susipažinkime kaip gimsta nealkoholinis vynas WIN…

Susipažinkime kaip gimsta nealkoholinis vynas WIN…

Gamybos procesas prasideda dar pačiuose vynuogynuose. Kaip ir kiekvienas gamintojas skiria išskirtinį dėmesį kokybei. Naudojant įprastus gamybos procesus, stengiamasi  užauginti vynuogės, kuriose mažiau alkoholio, neprarandant jų kokybės.

WIN nealkoholiniai vynai gaminami iš: Tempranillo (raudonoji) ir Verdejo (baltoji) vynuogių. Jos auginamos Ribera del Duero ir Rueda – pagrindiniuose Ispanijos vynuogynuose kurie priskiriami saugomos kilmės vietovėms. Vėliau šios vynuogės fermentuojamos ir gaunamas labai aromatingas vynas.

2004 m. „Bodegas Familiares Matarromera“ pradėjo nealkoholinių metodų tyrimus ir vyno, kuriame mažai alkoholio, ieškojimus. 2012 m. atidarė didžiausią molekulinės dekonstrukcijos gamyklą Europoje, į kurią investuota daugiau nei 4 mln. Eurų. Po dvejų metų įmonė įsigijo tarptautinį patentą savo dealkoholizuoto vyno gamybos procesui.

win nealkoholinis putojantis

Valbuena de Duero (Valladolid) – čia įsikūrusi, viena pažangiausių ir novatoriškiausių “Molekulinės dekonstrukcijos” vyno gamyklų pasaulyje. Patentuoto proceso ir technologijos metu, aromatai ir alkoholis atskiriami nuo likusių vyno komponentų.

Šis procesas atliekamas naudojant sistemą, vadinamą “besisukanti kūgio kolonėlė”, kuri sumažina natūralių aromatinių vyno komponentų praradimo ir alkoholio kiekio pašalinimo riziką.

Taigi, tai pirmasis pasaulyje išrastas procesas, kurio metu iš natūralus vynas dealkoholizuojamas iki pasiekiama 0%. Šis unikalus procesas sukurtas Ispanijoje.

Vynas išlaiko visas savo organoleptines savybes, tokias kaip: polifenoliai, antocianinai ir antioksidantai. Polifenoliai – bioaktyvieji junginiai, esantys alkoholiniame ir nealkoholiniame vyne, yra vieni didžiausių antioksidantų, kuriuos galima rasti mūsų maisto racione. Jie suteikia iki 10 kartų daugiau vitamino C nei bet kuris kitas maistas.

Pažangaus proceso metu Win vynuose, gausiai išlieka ši fantastiška, antioksidantų turinti, maistinė medžiaga.

Po šio proceso išlieka visi tradicinio vyno aromatai, spalva ir skonis, kuriais galima mėgautis kaip įprasta tik be alkoholio.

win nealkoholinis win-o

Nealkoholinis „WIN“ yra sveika vyno alternatyva tiems, kurie negali ar nenori vartoti alkoholio:

  • žmonėms, kuriems nepatinka alkoholis
  • negalintiems vartoti alkoholio
  • sportininkams ar sveiką gyvenimo būdą propaguojantiems
  • sveikai besimaitinantiems, skaičiuojantiems suvartotas kalorijas
  • maitinančioms ar besilaukiančioms mamoms
  • norintiems natūralių skonių, sveikų produktų

Reziume WIN – sveikas, nėturi alkoholio, mažai kaloringas (lyginant su paprastu vynu).

Svarbu! pateikti gerai atšaldytą, kad šis vynas džiugintų bei atskleistų savo puikų skonį ir aromatą. Rekomenduojama  4 – 6ºC.

Keliame taures su Jumis!

Jūsų WL komanda!

 

 

Related Posts

Leave a Reply